Læs Ole Vedfelts beskrivelse af Den psykologiske baggrund for en genial kunstners gennembrud og kortvarige blomstring.

<img class=" wp-image-1922 alignright" alt="jens-lund" src="https://www.vedfelt.dk/wp-content/uploads/2014/10/jens-lund.png" width="197" height="248" srcset="https://www.vedfelt.dk/wp-content/uploads/2014/10/jens-lund visit the site.png 328w, https://www.vedfelt.dk/wp-content/uploads/2014/10/jens-lund-237×300.png 237w” sizes=”(max-width: 197px) 100vw, 197px” />Jens Lund er en dansk Nouveau Art kunstner fra slutningen af 1800tallets sydende kulturelle heksekeddel. Hans kortvarige nærmest maniske produktivitet fik betydning for internationalt kendte kunstnere som Richard Mortensen og Asger Jorn.
Ole Vedfelt beskriver, hvordan Jens Lund gennem illustrationerne til sine bogværker Forvandlede Blomster og Livets Skove foretager en nedstigning til en dæmonisk indre underverden og en opstigning frem mod en spirituel forløsning. Ole Vedfelt forklarer i artiklen baggrunden for gennembruddet og de psykologiske årsager til, at Jens Lund ikke kunne holde intensiteten oppe, men faldt tilbage i borgerligheden.
Hvis du selv kæmper med kreative udfordringer, eller går med et geni i maven, kan du lære meget af denne artikel. Hvis du vil have en spændende indgang til psykologisk billedtolkning, er der inspiration og suveræn faglig kompetence at hente.
Bogen har fantastiske illustrationer. Den kan købes på Vejen kunstmuseum til en uhørt billig pris. Vejen Kunstmuseum
Kunstanmelderen Ole Nørlyng skrev i Weekendavisen. ”Ole Vedfelts artikel er mere end almindeligt spændende læsning og uanset hvor langt ud i de seksuelle kønsspecifikke tolkninger vi bevæger os, er der også refleksioner og konkret viden, der holder os i et balanceret jerngreb, hvorfor virkeligheden og det sandsynlige aldrig tabes af syne.
… Ole Vedfelts artikel er et godt eksempel på kunst tolket som et udtryk for terapi og selvterapi.

Vedfelt, Ole & Nielsen, Teresa: (2014) En psykologisk læsning af bogværkerne Forvandlede Blomster og Livets Skove
IN: Jens Lund – Mesterlige art nouveau arabesker. s. 89-153. Vejen Museum of Art. Denmark

Om os

Vi ønsker, at fremme personlig udvikling, og modenhed hos mennesker, der vil arbejde med sig selv, og deres relationer til andre. Vi vil inspirere, og kvalificere fagligheden hos mennesker, der arbejder med andre mennesker. I forlængelse af dette, tilbyder vi en psykoterapeutisk uddannelse.

Seneste indlæg

Modtag vores nyhedsbrev