Bevidsthed, ubevidst intelligens og samspillet imellem dem.
Den menneskelige psyke kan forstås som et gigantisk informationsnetværk der forgrener sig ned i kroppen og ud i omverdenen tilbage i menneskets udviklingshistorie og ind i fremtiden. På kurset arbejder vi med bevidsthedstilstande- og niveauer, som giver adgang til ubevidst intelligens i terapeutiske og personlige udviklingsprocesser. Det åbner mulighed for at skabe en mere hel, sammenhængende og rummelig personlighed, som kan bidrage konstruktivt til nære relationer, psykoterapeutisk arbejde og en mere harmonisk menneskehed.
Kurset er oplevelsesorienteret. det tager udgangspunkt i deltagernes selvudvikling og arbejde med eget personligt materiale. På kurset anvender vi drømme, meditation, kropsarbejde og kreativt udtryk. Dette kombinerer vi med psykodynamisk forståelse og mindful kommunikation.
Hovedtemaer knyttet til bevidsthed, ubevidst Intelligens og samspillet imellem dem er:
Bevidsthedsniveauer – Niveauer af ubevidst kommunikation – meditationsformer og psykodynamisk psykoterapi – supramodale oplevelser, unimodale oplevelser og nødvendig kompleksitet.
Metoden er udviklet gennem Ole og Lene Vedfelts mangeårige erfaring med grupper og egenterapi, meditation og selvudvikling. Vi mener, at mennesker er komplekse væsener med individuelle behov og udviklingsmuligheder, som kan fremelskes i en fælles opdagelsesproces.
Teorierne og metoderne er velbeskrevet og videnskabeligt begrundet i Ole Vedfelt bøger og artikler samt af lærere og psykoterapeuter, der er uddannede fra Vedfelt Instituttet. Vi integrerer de vigtigste aspekter af psykodynamiske metoder, Jungs analytiske psykologi, ressourceorienteret kropspsykoterapi, gestaltterapi, psykodrama og kognitiv adfærdsterapi. Vi inddrager mindfulness og selvudviklings meditationer, bl.a. inspireret af Bob Moores og A. H. Almaas’ metoder, samt ny neuropsykologisk viden. Dette er integreret i en system- og informationsteoretisk ramme under betegnelsen kybernetisk psykologi- og psykoterapi. Teori og metode forener naturvidenskabelig og humanistisk forskning og underbygges af moderne psykoterapi effektforskning.
Det samlede forløb er på 80 timer og består i en kombination af teori, egenterapi og superviserede øvelser.
Praktiske information
Kurset er externat.
Der er to pauser af 15 minutters varighed henholdsvis formiddag og eftermiddag med the/kaffe, brød og frugt. Frokostpausen varer 1¼ time. Medbring selv frokostpakke.
Som en del af en fælles gruppepraksis slutter kursusdagene med klargøring af rummene til næste dag. Det tager max 10 min. Alle skriver sig på en tjans den første aften.
Vi vil gøre vores bedste for, at I alle kommer til på de datoer og i de grupper, som I ønsker. Dog må vi tage et vist forbehold for gruppeinddeling og datoer, indtil vi har modtaget alle rettidige tilmeldinger og indbetalinger af depositum.