Sindets Alkymi og indre forvandlinger

1-årigt fortsætterhold i 2024

med Lene og Ole Vedfelt

Vi lever i en udadvendt resultatorienteret kultur, hvor det indre liv er sat i parentes. På kurset vender vi opmærksomheden mod en indre verden hvor krop, sjæl og spiritualitet mødes i helende processer som både den enkelte og kloden har brug for.

Kursets overordnede temaer er:  Den alkymistiske kolbe og de indledende stadier i indre selvudviklende processer – akymistisk processtadier –transformationernes symbolik – enhedsverdenen Unus Mundus i digselv og som global bevidsthed

Den overordnede teori og metode er en kybernetisk psykologi og integreret psykoterapi.

Metoden er udviklet gennem Ole og Lene Vedfelts mangeårige erfaring med grupper og egenterapi, meditation og selvudvikling. Vi mener, at mennesker er komplekse væsener med individuelle behov og udviklingsmuligheder, som kan fremelskes i en fælles opdagelsesproces.

Kurset er oplevelsesorienteret og tager udgangspunkt i deltagernes selvudvikling og arbejde med eget personligt materiale. På kurset anvender vi drømme, meditation, kropsarbejde og kreativt udtryk. Dette kombinerer vi med psykodynamisk forståelse og mindful kommunikation.

Den overordnede teori er Ole og Lene Vedfelts Kybernetiske Psykologi, om selvorganiserende og selvregulerende processer i mennesket. Teorien og metoden er beskrevet i Ole Vedfelts bøger og artikler om bevidsthed, ubevidst intelligens, drømme og personlig udvikling, samt i bøger og artikler af Vedfelt Instituttets lærere og uddannede Vedfelt terapeuter. Vigtige inspirationskilder er blandt andet psykodynamisk teori, jungiansk psykologi, objektrelations teori og kognitive metoder.

Vi inddrager oplevelsesarbejde som f.eks. psykodrama, gestaltterapi samt kropspsykoterapi, og anvender metoder til bevidsthedstræning fra blandt andet Bob Moore, A. Almaas og yogatraditionen. Vores arbejde støtter sig endvidere til psykoterapiforskning, mindfulness- og meditationsforskning såvel som samtidig hjerneforskning.

Det samlede forløb er på 80 timer og består i en kombination af teori, egenterapi og superviserede øvelser.

Tid: 4 forlængede weekends i 2024

Fredage kl. 17.00-21.30, lørdage 9.30- ca.18.30 og søndage kl. 9.30-18.00 .

Datoer i 2024:

  1. 20. 21. januar, 12. 13. 14. april, 23. 24. 25. august og 15. 16. 17. november

Der er to pauser af 15 minutters varighed henholdsvis formiddag og eftermiddag med the/kaffe. Frokostpausen varer 1¼ time.

Sted: Gribskovvænget 29, Gadevang, 3400 Hillerød

Pris og betaling: Det samlede kursusgebyr er kr. 16.000, –

Tilmelding: Send en mail til info@vedfelt.dk, hvorefter du vil modtage en faktura.

 

Kursusgebyret betales med depositum og to følgende rater:

Depositum kr. 4.000, –  3.oktober 2023
1. rate   kr. 6.000, –  9..januar 2024
2. rate   kr. 6.000, –  12.august 2024

Tilmelding og betaling er bindende for hele kurset.

Det skal bemærkes, at man er forpligtet til at indbetale hele kursusafgiften på kr. 16.000, – uanset om man eventuelt bliver forhindret i at deltage.

Depositum skal være betalt inden 3. oktober 2023 af hensyn til vores planlægning.

Vi vil gøre vores bedste for, at I alle kommer til på de datoer og i de grupper, som I ønsker. Dog må vi tage et vist forbehold for gruppeinddeling og datoer, indtil vi har modtaget alle rettidige tilmeldinger og indbetalinger af depositum. Tilmelding gælder når depositum er indbetalt.

Kærlig hilsen

Ole og Lene Vedfelt

Modtag vores nyhedsbrev